Danderyd lyssnar

Kontaktinformation

Bildnings- och omsorgsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Tonåring med hörlurar runt halsen
Ungdomarna har tagit sig tid att berätta. Nu är det du som behöver ta dig tid att lyssna och våga ställa frågor tillbaka.

Om projektet

Genom sin kunskap och sina egna erfarenheter kan ungdomarna komplettera den kvantitativa forskningsstatistik som idag finns runt alkohol- och droganvändning samt psykisk ohälsa.

Mer information om projektet Danderyd lyssnar

Danderyd lyssnar i sociala medier

Allt publicerat material i sociala kanaler kopplat till projektet hittar du under #danderydlyssnar

Avslutningsvernissaget på Dagy

Den 4 april 2019 hölls ett fullsatt vernissage på Danderyds gymnasium. Ungdomarna berättade genom film, teater och ljudinstallationer om sina rädslor, sina drömmar och om hur de skulle de vilja bli bemötta av oss vuxna. Kvällen bjöd på flera nära samtal mellan unga och vuxna.

Läs mer om vernissaget

Mer om Danderyd lyssnar på Danderyds gymnasium

Vill du vara med i vårt föräldranätverk?

Vi bygger just nu ett nätverk med föräldrar som ska fungera som "Advisory board" för projektet Danderyd lyssnar.

Medlemmar i "Advisory board" får ta del av de resultat som kommer fram i projektet samt är med och diskuterar hur vi kan skapa verkstad av det som kommer fram. Effektmålet på lång sikt är att drastiskt minska Danderyds höga siffror inom psykisk ohälsa och alkohol, tobak och narkotika bland ungdomar.

Gruppen har börjat träffas och planerar att träffas ungefär en gång i månaden.

Exempel på frågeställningar som vi jobbar med är "Varför tror ni att våra ungdomar ligger så högt i statistiken när det gäller psykisk ohälsa och alkohol, tobak och narkotika?" och "Hur når vi ut med budskapet till föräldrarna?".

Vill du vara med och göra skillnad? Mejla i så fall ditt intresse till vår Fritidsgårdschef

Danderyd lyssnar i Tv4

Inslag i Nyhetsmorgon torsdag den 31 januari 2019, där Lotta Borg Skoglund tillsammans med ungdomar från Danderyds gymnasium berättar om projektet. "Ungdomar i Danderyd mer benägna att bruka droger".

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/11962950

Mer i media om Danderyd lyssnar

Föreningslivet

Under våren kommer Danderyd lyssnar att presenteras för föreningslivet i Danderyd. Ledarna inom respektive föreningen kommer sedan att arbeta vidare med projektet med "sina" ungdomar.