Länsstyrelsen upphäver eldningsförbudet

2018-06-21 18:10

Länsstyrelsen har idag beslutat att upphäva eldningsförbudet i Stockholms län. Bedömningen att häva eldningsförbudet är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster.

Fortfarande ska eldning genomföras på ett uppenbart säkert sätt och under stor försiktighet. All eldning sker på eget ansvar.

Tips för säker eldning, Storstockholms brandförsvar
Aktuell brandrisk och brandriskkartor, DinSäkerhet


Kulturen i Danderyd

Kontaktinformation

Bildnings- och omsorgsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Danderyd har en lång tradition av kultur och kulturhistoria och här finns fortfarande ett rikt och varierat kulturutbud för alla åldrar.

På gång i Danderyd

I vår kalender På gång i Danderyd kan du ta del av ett stort utbud av bland annat utställningar, konserter, filmvisningar, barnteatrar och föreläsningar. Dessutom finns ett litet programblad kallat Kulturtips Danderyd som ges ut varannan månad, innehållandes kommande kulturevenemang. Programmet hittar du på ditt bibliotek, men går även att hämta här. En evenemangskalender finns också i varje nummer av DanderydsAktuellt, som delas ut till alla hushåll i kommunen åtta gånger per år.

Du kan också välja att följa oss via Instagram, för att få fina tips direkt i ditt flöde.

Kalendern På gång i Danderyd

Kulturtips Danderyd maj-augusti 2018

DanderydsAktuellt

Kulturen i Danderyd på Instagram

Biblioteken

Vi har fyra folkbibliotek - ett för varje kommundel - som förutom böcker och andra media, också har många föreläsningar, utställningar och barnteaterföreställningar.

Biblioteken

Danderydsgården

Danderydsgården är ett levande kulturhus med kulturskola, teatar, bio, konserter för stora och små samt direktsändningar från bland annat Metropolitan Opera i New York.

Danderydsgården

Utforska Danderyds kulturmiljöer

I Danderyd finns flera kulturhistoriskt intressanta miljöer, som sekelskiftets villastad, forngravfält och bevarad gårdsbebyggelse. För dig som är intresserad av arkitektur, erbjuder trädgårdsstaden många fina hus av namnkunniga arkitekter.

I Danderyds kommuns kulturmiljöhandbok kan du bland annat läsa om vad det är som motiverar att en viss byggnad klassas som kulturhistoriskt värdefull.

Sevärdheter

Kulturmiljöer

Kulturstipendium

Du som är ung och vill vidareutveckla dina talanger inom musik, dans, litteratur, konst, konsthantverk, teater, film, foto eller annat jämförligt kulturellt område, kan söka Danderyds kommuns kulturstipendier. Ansökningstiden brukar sträcka sig från januari till mars varje år.

Kommunens stipendier

Kultur- och musikskolor i Danderyd

Den kommunala kulturskolan - Danderyds kulturskola - erbjuder ämneskurser i musik, dans, teater/drama samt bild & form för barn och ungdomar upp till 20 år. Kulturskolan har flera konserter och föreställningar varje termin. Gå in på Danderyds kulturskola så hittar du mer information om ämnen och terminsavgifter med mera.

 

Det finns också flera fristående kultur- och musikskolor som bedriver undervisning i Danderyd.

 

Kultur- och musikskolor i Danderyd

Danderyds kulturskola

Föreningsliv

Vill du ägna dig åt foto, film, dans, bridge, körsång eller kanske lära dig att spela ett instrument? I Danderyd finns kulturföreningar för alla åldrar. Församlingar, kommunens fyra hembygdsföreningar, studieförbund och professionella utövare arrangerar dessutom dagligen olika mindre och större evenemang.

Föreningsregister