Badhus och bassängbad

Kontaktinformation

Bildnings- och omsorgsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Vattengympa
Mörbybadet är ett populärt familjebad som erbjuder många olika aktiviteter. Vasabadet är ett mindre skolbad som används för simskole- och föreningsverksamhet. Kvarnparksbadet är ett populärt bassängbad utomhus, som håller öppet under sommarmånaderna.

Badhus

Mörbybadet är ett inomhusbad i närheten av Mörby centrum. Här finns aktiviteter för hela familjen, till exempel vattenträning, badkalas, relax, crawlkurs och simskola. Särskilda tider finns avsatta för morgonbad, lunchsim, vuxensim med klassisk musik samt simklubbarnas träningar.

Sedan den 1 juli 2018 är det Fair Utveckling AB som driver badet på entreprenad.

Adress: Vendevägen 94, Danderyd
Hemsida: https://www.morbybadet.com/

Skolbad

Vasabadet är ett mindre bad med en bassäng med måtten 12 gånger 6 meter. Badet används i första hand för simskoleverksamhet och Danderyds Sim:s verksamhet. Badet kan även bokas för fester och barnkalas.

Adress: Vendevägen 30, Djursholm
E-post:

Bassängbad utomhus

I Kvarnparken i västra Danderyd ligger Kvarnparksbadet, ett bassängbad utomhus. Badet som drivs av Föreningen Kvarnparksbadets Vänner, är öppet från mitten av maj till slutet av augusti. Den stora bassängen mäter 25×10 meter. Den lilla bassängen mäter 13×7 meter och är uppdelad i en plaskpool för de minsta och en lite djupare del för de något äldre barnen.

Badet erbjuder simskola, kiosk med kaffeservering, omklädningsrum, bastu och en boulebana. Medlemskap ger fri tillgång till bad och aktiviteter, övriga betalar en entréavgift.

Adress: Noragårdsvägen 29A, Danderyd
Hemsida: www.kvarnparksbadet.org