Systemet för boende- och infartsparkering stänger för uppgradering 24 april

2019-04-23 10:06

Det går inte att ansöka eller förnya sitt tillstånd för boende- och infartsparkering under onsdagen den 24 april på grund av systemuppgradering. Du kan parkera fritt på våra för boende- och infartsparkeringar under onsdagen, 24 april. Systemet tas åter i drift torsdagen den 25 april och då kan ansökningar eller förnyelse av tillstånd utföras precis som vanligt.

Bilpool

Kontaktinformation

Tekniska kontoret

Om du har frågor eller synpunkter:
 
Kontakta oss

Box 74, 182 11 Danderyd

Bilpool elbil
Danderyds kommun arbetar för att minska de kommunala verksamheternas miljöpåverkan, bland annat genom att minska koldioxidutsläppen. Kommunen har därför upphandlat en bilpool med sex miljöklassade fordon, varav fyra elbilar.

En bilpool innebär att ett antal personer, eller organisationer, delar på en eller flera bilar. För att använda Danderyds kommuns bilpool som privatperson behöver du bli medlem i poolen. Kommunen använder bilarna för sina tjänsteresor vardagar under kontorstid. Övrig tid är de tillgängliga för allmänheten.

Bilarna finns i Mörby centrum

Kommunen har upphandlat bilpoolstjänster av företaget Bilpoolen.nu. Bilarna är parkerade i Mörby centrum och kan bokas av dig vardagskvällar samt helger. För att bli medlem och använda bilpoolen registrerar du dig på deras webbplats. Andra bilpooler i Stockholmsregionen är exempelvis Sunfleet och Stockholms bilpool.

Bilpoolen.nu

Sunfleet

Stockholms bilpool

Tanka med förnybara bränslen

Vid parkeringarna i Mörby centrum finns laddstolpar för laddning av elbilarna, dessa bilar kan även tankas på ett flertal platser runt omkring i landet där Typ-2 laddare finns tillgängliga.