Grannsamverkan

Kontaktinformation

Socialkontoret

Box 28, 182 11 Danderyd

Du kan även ringa till Danderyds kommuns huvudnummer: 08-568 910 00.

Socialkontorets reception

Golfvägen 4B, plan 5.

Öppettid: måndag-fredag 8-15.30
Lunchstängt 12-13.

grannsamverkan bil
Syftet med grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslingar. Det gör man genom att hjälpas åt grannar emellan och genom att öka kunskapen om hur man skyddar sitt hem mot inbrott. Genom sociala kontakter som stödjer och hjälper varandra når man målet minskad brottslighet och ökad trygghet.

Grannsamverkan är lika motiverat vare sig du bor i flerfamiljshus, villaområde, i stan, på landet eller där du har fritidshus. I Danderyds kommun finns cirka 250 registrerade områden där fler än 5000 adresser ingår.

Grannsamverkan innebär att de boende uppmärksammar avvikande händelser som tyder på brottsligt uppsåt. Man kan även öka beredskapen att larma polis.

Ring 112 vid pågående inbrott. Är läget inte akut kan man ringa 114 14 eller skicka tips via e-post:

Polisens e-postformulär

Grannsamverkansbil

Kommuen samarbetar med frivilliga, polisen och sponsorer i projektet "Grannsamverkansbilen i Danderyd". Frivilliga personer bevakar området med bil och larmar polis vid misstanke om brott. Bilen ska bevaka platser där risken för inbrott är förhöjd. Bilen används under tider på dygnet då inbrottsfrekvensen är hög. Bilen ska avskräcka från att begå brott.

För dig som kör grannsamverkansbilen

Du som är utbildad förare till grannsamverkansbilen bokar enkelt ett körpass via styrgruppen. Rutiner och regler vid körning finner du foldern nedan:

Förarinstruktion för grannsamverkansbilen

Vill du köra grannsamverkansbilen?

För att köra grannsamverkansbilen behöver man gå en kort utbildning på två timmar. I utbildningen förklaras grannsamverkansbilens syfte och mål, grundläggande kunskap om att förebygga brott och vilka uppgifter man har som förare/medåkare. Även praktisk information som hur det går till att köra och boka bilen förmedlas. I samband med utbildningen bokas du in på två pass med grannsamverkansbilen. Vid det första passet får du åka med en erfaren förare.

Grannsamverkansbilen

Boka utbildning för grannsamverkansbilen

Utbildning kommer ske vid tre tillfällen under hösten 2019. För alla tre tillfällen gäller att vi kommer vara i Svanholmen, Djursholms slott. Samling i receptionen. Utbildningsansvariga är styrgruppen för grannsamverkansbilen, polisen och kommunens brottsförebyggare.

Datum och tider

Till anmälan 2019-09-18, 13:00-15:00, Svanholmen, Djursholms slott

Till anmälan 2019-10-23, 13:00-15:00, Svanholmen, Djursholms slott

Till anmälan 2019-11-21, 13:00--15:00, Svanholmen, Djursholms slott