Föreningar för integration

Kontaktinformation

Socialkontoret

Box 28, 182 11 Danderyd

Du kan även ringa till Danderyds kommuns huvudnummer: 08-568 910 00.

Socialkontorets reception

Golfvägen 4B, plan 5.

Öppettid: måndag-fredag 8-15.30
Lunchstängt 12-13.

Danderyds kommun arbetar aktivt med att erbjuda nyanlända föreningskontakter, som en möjlighet att utifrån ett gemensamt intresse lära känna nya människor, öva svenska och bygga nätverk.

Engagera er förening för integration

Vill er förening bli engagerad för integration i Danderyd? Egentligen behöver det inte vara mer komplicerat än att er föreningen tar emot en ny medlem, men vi bistår gärna för att underlätta för er förening att komma igång.

Läs mer om möjligheten för idrottsföreningar att söka stöd från Stockholmsidrotten och fyll gärna i kontaktformuläret om ni vill ha mer information eller komma på föreningsnätverk för integration.

Anmälan för att bli vänförening
 

Integrationssatsningar från Stockholmsidrotten

Så här skriver Stockholmsidrotten på sin webbsida:

” Integration handlar om att känna sig delaktig i samhället. Idrotten är ett sätt att känna gemenskap och delaktighet. […] Stockholmsidrotten arbetar aktivt för att stötta föreningar i deras ambition att göra en satsning för att inkludera nya målgrupper som står utanför idrottsrörelsen i dag. ”

Ta gärna kontakt med Pasi Rosenqvist på Stockholmsidrotten för att påbörja en dialog om vilket stöd er förening behöver:

08-627 40 64

Mer information: Stockholmsidrotten - integration