Engagera dig - bli volontär

Kontaktinformation

Socialkontoret

Box 28, 182 11 Danderyd

Du kan även ringa till Danderyds kommuns huvudnummer: 08-568 910 00.

Socialkontorets reception

Golfvägen 4B, plan 5.

Öppettid: måndag-fredag 8-15.30
Lunchstängt 12-13.

Att ställa upp som volontär är ett sätt att engagera sig för integrationen i Danderyd. Här hittar du kontakter till volontärsamordnaren för integration och organisationer du kan arbeta för.

Volontär för integration i Danderyd

Vill du bli volontär och engagera dig för integrationen i Danderyd? Eller är du nyanländ i Danderyd och vill ställa upp som volontär och tolka mellan svenska och ditt modersmål? Möjlighet finns till praktik som del av etableringsplanen.

Mejla integrationsutvecklare för civilsamhälle för mer information:

 

Träffa nya vänner i Danderyd

Vi matchar nya och etablerade Danderydsbor som träffas två och två eller tillsammans med sina barn. Man träffas en gång i cirka 1 timme för att t ex fika eller gå en promenad i grannskapet. Mötet är en chans för båda att utbyta erfarenheter och lära sig något nytt.

Såhär går det till:

1. Anmälan. Registrera dig på www.kompisbyran.se/danderyd

Du väljer om du vill anmäla dig själv eller tillsammans med dina barn. Du kan även få hjälp att anmäla dig i Välkomstcenter för nyanlända på plan 5 i Mörby centrum (i biblioteket).

2. Matchning. Vi hittar en person eller en annan barnfamilj att matcha dig med. När vi hittat en matchning kontaktar vi dig.

3. Mötet. Ni träffas i Danderyd och fikar, går en promenad eller hittar på en aktivitet tillsammans med barnen.

Om ni tycker det är kul får ni gärna fortsätta ses efter det första mötet, eller så kan du anmäla dig igen för att få en ny matchning.

Om Kompisbyrån Danderyd

Kompisbyrån Danderyd drivs av Danderyds kommun och de ideella organisationerna Kompisbyrån och Alla Tillsammans i Danderyd. Tillsammans vill vi öka gemenskapen mellan nya och etablerade Danderydsbor genom enkla och roliga möten.

Kontakt

www.kompisbyran.se/danderyd

En utsträckt hand – Täby & Danderyd

En utsträckt hands verksamhet startade hösten 2015. Sedan dess har föreningen fortsatt att vara mycket aktiv, bland annat ordnar de möbelinsamlingar, har en mottagargrupp, språkstödsvolontärer hos SFI, fadderverksamhet, sätter upp mötesplatser och arrangerar sociala aktiviteter.

Vill du engagera dig i En utsträckt hand? Läs denna information och fyll i formuläret:

Formulär volontär - En utsträckt hand

Volontär hos Danderyds Församling

Danderyds Församling driver flera verksamheter för nyanlända i Danderyd. Bland annat språkträning på tisdagar kl. 14.30-16 i Mörby Centrums bibliotek och Språkcafé i Träffpunkt Enebyberg på torsdagar kl. 12-14.30. Kontakta diakon Elisabeth Stenberg om du är intresserad av att bli volontär: .

Sociala medier

Välkomna nyanlända i Danderyd - Facebook

En utsträckt hand - Facebook 

Kompisbyrån – Facebook