Ansök om plats till förskola och grundskola

Kontaktinformation

Bildnings- och omsorgsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

När du vill ansöka om plats på en privat eller kommunal förskola eller skola i Danderyd gör du det digitalt, via en e-tjänst. Där kan du också säga upp en plats, anmäla och ändra omsorgstid för ditt barn och uppdatera dina kontaktuppgifter.

Är du folkbokförd i Danderyds kommun, har du redan ett användarkonto och kan logga in direkt i e-tjänsten med ditt bank-id.

E-tjänst för förskola och skola

Har du inget BankID kan du beställa ett sådant här

Om du inte kan eller vill skaffa ett bank-id behöver du ansöka om ett användarkonto till e-tjänsten. Samma sak gäller om du inte är folkbokförd i Danderyd.

Ansök om användarkonto

Skolvalet

Inför varje hösttermin är det dags för skolval. Då ska alla barn som är skrivna i Danderyd och som ska börja skolan eller som måste byta skola, anmäla sitt skolval. Skolvalet inför höstterminen 2019 var öppet mellan den 8 januari och den 7 februari 2019.

Mer information om skolvalet 2019

Har du frågor?

Behöver du hjälp med e-tjänsten eller har någon annan fråga som rör Danderyds förskolor, pedagogiska omsorg, skolor eller fritidshem hittar du med största sannolikhet svaret bland våra frågor och svar. Om inte, är du välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Frågor och svar

Kontakta kommunen